Övriga reparationer

iPhonereperation.net

Enligt statistik från försäkringsbolaget Moderna går var femte mobiltelefon sönder varje år. Då har man inte ens räknat med de som börjar fungera sämre på grund av en skada. Den vanligaste orsaken är att man tappar sin smartphone i golvet. Beroende på hur och var man tappar den kan skadorna se olika ut. Vanligast är utan tvekan sprickor i skärmen, men många råkar även ut för annat.

Fuktskador i telefonen

Fuktskador är ett vanligt problem. Dagens smartphones är helt enkelt sensibla när det kommer till vätska. Man behöver inte tappa dem till havets botten för att dem ska ta skada. Har man låtit sin iPhone ligga i sportväskan med använda träningskläder eller varit ute i regnet med mobilen kan fukten tränga sig in. Andra vanliga scenarion är att man har lagt ifrån sig sin smartphone på kanten av ett handfat eller låtit ett litet barn leka med den. Har din telefon råkat ut för en fuktskada kan det påverka telefonens funktioner på olika sätt. Har du otur kan din smartphone rätt och slätt sluta fungera . Du kan inte starta den alls. I andra fall kan knappar eller andra användningsområden bli defekta. Antingen arbetar de inte optimalt eller slutar reagera helt och hållet.

Du kan själv ge mobiltelefonen ”första hjälpen” om vatten eller fukt har kommit in och skapar problem. Det bästa du kan göra är att stänga av enheten, plocka ur batteriet och låta den isärplockade mobilen torka i flera timmar på en handduk. När telefonen är torr har du två vägar att gå. Det ena alternativet är starta telefonen för att testa om den fungerar, men samtidigt gambla om risken att mobilen förstör sig själv ännu mer. Ofta är en del av telefonen redan skadad och en liten mängd vatten finns kvar där det inte syns. Att starta mobilen i det läget gör bara saken värre. Det andra alternativet är att skicka in den till oss för en iPhonereparation.

I de flesta fall kan vi få din mobil att kännas som ny igen, med full funktionalitet. Vår personal har utrustning och kompetens att laga fuktskador, stora som små. När en fuktskadad iPhone eller smartphone kommer till oss börjar vi lagningen innan vi startar den. Med särskilda medel tvättar vi kretskortet för att ta bort fuktbeläggningar. Den här metoden räddar många fuktrelaterade kriser. Låter man beläggningarna vara kvar bildas snabbt rost runt kretskortet. Rosten sprider sig sedan till olika metallytor i din smartphone och förstör dem. Vi ser till att detta inte händer.

Felmeddelandet ”laddning med det här tillbehöret stöds inte” syns på många mobilskärmar efter en fuktskada. Förklaringen är att en kortslutning har skett i batteriet. Vid sådana fall måste batteriet bytas ut.

Förslitningsskador

Knapparna på mobiltelefoner slits ut av användning och att ligga i handväskan eller fickan hela dagarna. Knappen man använder för att sätta på ljudlöst läge, får ta mycket stryk. Denna rörliga del på din iPhones blir överkänslig och börjar byta lägen ”av sig själv” när den utsätts för väder och vind. Även volymknappen på sidan av din smartphone blir sliten med tiden. Den utför ett mekaniskt arbete och tenderar att börja reagera trögt efter en längre tids användning. Detta kan bli ett ständigt irritationsmoment för dig, men vi kan laga knappar på din iPhone/Smartphone på nolltid.

Allra mest enerverande är när låsknappen eller powerknappen blivit trög eller slutat reagera när man trycker på den. Mobilen fungerar i övrigt helt perfekt, men har blivit inlåst i sig själv. Skicka in telefonen till oss så får du tillbaka din smartphone och kan knappa loss bäst du vill.

Laddkontakter

Vill mobilen inte ladda trots att du kontrollerat att laddaren fungerar med andra telefoner? Har du testat flera vägguttag? Om en mobil eller surfplatta inte känner av en isatt USB-kabel eller laddare sitter felet oftare i enheten än i laddaren eller sladden. Sannolikt har själva laddningsuttaget på din smartphone gått sönder och behöver bytas ut. Samma sak gäller här skicka in telefonen till oss så löser vi det!